ZVV Ede vervolgt Eredivisie na winterstop in Poule B

Een mooie reeks van 7 wedstrijden zonder nederlaag kreeg vrijdagavond een mooi slot in Berkel-Enschot. Na een moeizaam begin met vijf nederlagen herpakte de ploeg van Anouar Tighadouini zich en het laatste duel in fase 1 van de Eredivisie Zaalvoetbal werd gewonnen.

ZVV Ede moest even op gang komen in Berkel-Enschot. Typerend was dat het enige doelpunt in de eerste helft viel uit een corner van Yordi Orriëns die door een tegenstander van richting weg veranderd. Na rust kwam BE ’79 snel op gelijke hoogte, maar daarna stond ZVV Ede op. Het tempo ging omhoog en al snel was de voorsprong terug. Yordi Orriens en Mitchell Snetselaar gingen de combinatie aan; bij de tweede paal mocht Rob van Eem binnenschieten. Halverwege de tweede helft vielen de 1-3 en 1-4 van Jean Matitaputty en Mitchell Snetselaar snel achter elkaar. In de slotfase verzuimde de Edenaren om nog verder uit te lopen.

ZVV Ede eindigt daarmee op de 9e plaats in de eindranking van fase 1 van de Eredivisie. Sinds enkele jaren kent de Eredivisie Zaalvoetbal, die bestaat uit 16 teams, een split-season model. In fase 1 speel je 12 wedstrijden waarna de scheiding wordt gemaakt. In Poule A en Poule B spelen alle teams wel twee keer tegen elkaar. Waar in Poule A gestreden gaat worden voor de beste uitgangspositie voor de play-offs om het landskampioenschap, is het in Poule B vooral zaak degradatie te ontlopen. In de Poule met 8 teams degraderen de onderste twee en zijn daarboven twee nacompetitie plekken te verdelen. Maar er is ook nog hoop op meer. De ‘winnaar’ van Poule B kan via de zogeheten brugwedstrijd nog aansluiten bij de play-offs om het landskampioenschap.