ZVV Ede buigt wedstrijd volledig om en wint van Scagha ’66

In Schagen won ZVV Ede na een spectaculaire tweede helft met 4-6 van Scagha ’66. Door de overwinning is rechtstreeks degraderen uit de Eredivisie niet meer mogelijk.

In de eerste helft waren er genoeg kansen maar liep ZVV Ede achter de feiten aan. Scagha ’66 was haarscherp in de counters en stond halverwege met 3-0 voor. Na rust gebeurde er veel. Scagha kwam op een comfortabele 4-0 voorsprong, maar ZVV Ede scoorde daarna zes keer en won de wedstrijd met 4-6. Kahan Ozcan was verantwoordelijk voor de helft van de Edese doelpunten. Ook Ilias Joubid, Yordi Orriëns en Ino Wolters waren trefzeker. Bij een 4-4 tussenstand kreeg doelman Alpay Yuzgec rood en overleefde de formatie van Anouar Tighadouini een man-minder-situatie. Luciano van Ommeren hield zijn doel schoon.

Door de tweede overwinning op rij is rechtstreekse degradatie geen scenario meer voor ZVV Ede 1. Nacompetitie is niet meer te ontkomen. Volgende week vrijdag staat er nog een belangrijke laatste duel op het programma in de Van der Knaaphal. Tijdens de laatste competitiewedstrijd komt directe concurrent ZVV BE ’79 op bezoek. Beide ploegen hebben evenveel punten en gaan in een rechtstreeks duel uitmaken wie er 5e gaat worden. De ploeg die op die plek eindigt speelt alleen de finale van de nacompetitie. De nummer 6 start twee ronden eerder al.